Pályázati információk

Projekt címe:

Önjáró vákuum és hydrocooler fejlesztése az LHG Kft-nél

 

Projekt leírása:

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Prototípus, termék-, technológia-, és szogláltatásfejlesztés”  keretében elnyert több, mint  100 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően kutató-fejlesztő munkánk eredményeként be tudjuk mutatni azt a mobil hydrocoolert, amelyik képes, tesztelési eredményekkel alátámasztva, a gyümölcs-betakarítás közvetlen közelében a hydrocoolerezésből fakadó kertészeti termék értéknövelését végrehajtani.

 

A hydrocoolerezés köztudottan megtöbbszörözi a kertészeti termékek eltarthatóságát, polcállóságát.

A hydrocooler akkor fejti ki igazán előnyös hatását, ha úgymond a fáról kerül a szedést követően azonnal a gyümölcs a folyamatba. Ezt úgy tudjuk elérni, ha a szüretelés helyére visszük a hydrocoolerezésre alkalmas eszközt, mely képes folyamatosan követni a szüretelés menetét.

Olyan mobilitást biztosító kellett a hydrocoolerhez csatlakoztatni, ami képes biztonsággal haladni a magyar átlagos kertészeti üzemeket körülölelő „dűlőutakon”.

A dűlőutakon való közlekedés önmagában is elég kihívásokat rejt magában, ebben az esetben a feladatokat megsokszorozza a hűtőközegként használt víz súlya, amit a gépnek hordoznia kell, mivel nem biztosítható a megfelelő vegyi, biológiai, és mechanikai tisztaságú víz az ültetvényeken.

A vízzel való hűtött üzemelés csak akkor tud teljes felületen és azonos intenzitással az árun átáramolni, ha az üzemeltetéshez szükséges szintezés bármilyen fellelhető körülmény között megoldható.

A fentiekben részletezett hordozó eszközzel a helyszínre jutatott és folyamatosan a szedést lekísért hydrocooler üzemeltetési kihívásai az előzőeken túl a környezeti hatásokból fakad.

 

Kedvezményezett:

LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft.

 

Megvalósulás helyszíne:

2800 Tatabánya, Alkotmány u. 86.

 

Támogatási összeg:

104 122 426 ,- Ft

 

Kedvezményezett elérhetősége:

2800 Tatabánya, Alkotmány u. 86.

+36 34 425 139

lhg@lhg.hu

www.lhg.hu

 

Projektazonosító:

GINOP-2.1.7-15-2016-02241

Kivitelezés ideje:

2018.01.01 – 2019.12.19

Projekt címe:

Az LHG Kft. ügyviteli rendszerének fejlesztése komplex és átfogó vállalatirányítási rendszer bevezetése révén

Projekt leírása:

A Széchenyi 2020 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások  terjesztésének támogatása” című pályázati kiíráson elnyert  10 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően bevezetett modulok segítségével átfogóan kezelhető minden fontos gazdasági esemény a társaságnál, valamint a beszerzésre kerülő hardver eszközök is a jövőbeni hatékony munkavégzést szolgálják. Az eCOM BiS bevezetését követően társaságunk ügyviteli folyamatai átláthatóbbá válnak. Ezzel közvetlenül vállalatunk hatékonyabb működését, közvetve pedig versenyképességünk növekedését segítik elő, ami hosszú távú fenntarthatóságunkhoz járul hozzá. Az internet szerepének és az on-line vásárlások népszerűségének növekedése várhatóan a webáruház hosszú távú működtethetőségét és fenntarthatóságát eredményezi. Az e-kereskedelemből származó bevételek pedig nagymértékben hozzájárulnak cégünk árbevételének illetve üzleti eredményének növekedéséhez.

Kedvezményezett neve:

LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft.

Megvalósulás helyszíne:

2800 Tatabánya, Alkotmány utca 86.

Támogatási összeg:

10 056 800 Ft

Támogatás intenzitás:

40%

Kedvezményezett elérhetősége:

Székhely: 2800 Tatabánya, Alkotmány út 86.  
Tel.: +36 34/425-139

E-mail: lhg@lhg.hu

Web: www.lhg.hu

Projekt azonosító:

GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00391

Kivitelezés ideje:

2017.05.22. – 2019.09.30.