Pályázati információk

Projekt címe:

Etilénkezelési technológia kidolgozása a hűtött térben

Kedvezményezett neve: LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft            

Szerződött támogatás összege: 138 344 874 Forint 

Támogatás mértéke: 54,999999%

Projekt tartalmának bemutatása:

Az LHG Kft. 30 éve a hűtéstechnika területén tevékenykedik. A kereskedelmi és az ipari hűtés területén nagyon komoly referenciákkal bír, és az elmúlt időszakban sikerült megismerni az élelmiszerrel foglalkozó termelők, gyártók és kereskedők alapvető igényeit, és az előttünk álló időszak piaci változásaiból fakadó innovációk szükségességét. A kereskedelmi hűtők elsősorban a termékek bemutatására alkalmasak, tárolástechnikai szempontból történő megfelelőségük erősen megkérdőjelezhető. Ezt javítandó fejlesztési igény még hosszútávon sem látszik kibontakozni, ezért a termények közvetlen, ipari és nagykereskedelmi tárolásánál szükséges a polcállóságot növelő innováció megvalósítása.

A vállalkozás sikerrel pályázott az Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című, GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódú pályázati kiírásra, melynek keretében az 251 536 138 forint összköltségű projekt megvalósításához 43 993 672 forint önerő biztosítása mellett, 69 197 592 forint támogatott kamatozású hitelt és 138 344 874 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az európai uniós támogatás segítségével hűtött térben történő etilénkezelési technológia kidolgozása valósult meg a vállalkozás tatabányai, Alkotmány út 86. szám alatt található telephelyén. A projekt keretében a fejlesztéshez szükséges eszközök, anyagok beszerzésének és személyi jellegű ráfordítások támogatására került sor. Kutatás-fejlesztésünk eredménye a célkitűzéseink figyelembevételével pozitív.

A pályázat 2020.10.01 és 2022.06.30 közötti időszakban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

Projekt befejezési dátuma: 2022.06.30

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00911

Projekt címe:

Megrendelői igényekhez kapcsolódó anyag- és készletbeszerzések finanszírozása

Kedvezményezett neve: LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft            

Projekt tartalmának bemutatása:

Az LHG Kft. 30 éve a hűtéstechnika területén tevékenykedik. A kereskedelmi és az ipari hűtés területén nagyon komoly referenciákkal bír, és az elmúlt időszakban sikerült megismerni az élelmiszerrel foglalkozó termelők, gyártók és kereskedők alapvető igényeit, és az előttünk álló időszak piaci változásaiból fakadó innovációk szükségességét. 

A vállalkozás sikerrel pályázott az Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram” című, GINOP-8.3.5-18/B kódú pályázati kiírásra, melynek keretében visszatérítendő hitelt ítéltek meg. Az LHG Kft. általános tevékenységének megerősítését célzó tőkebefektetés meglévő piaci helyzet megerősítését és megvédését célzó tevékenység, valamint kapacitás felhasználás megerősítése célhoz kapcsolódóan igényelte. A stratégiai beszerzések kiemelkedő fontosságát alátámasztja, hogy a jelenlegi COVID-19 pandémiás időszakban időben tudjunk készülni és reagálni a piaci kihívásokra, elkerülve az esetleges nyersanyag hiányból fakadó projektcsúszásokat, hogy valamennyi folyamatban levő kivitelezésünknél zavaró körülmények ellenére szerződéses kötelezettségeinket határidőben teljesíthessük.

A pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt címe:

Napelemes rendszer telepítése az LHG Kft-nél

Kedvezményezett neve: LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft            

Szerződött támogatás összege: 2 976 000 Forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

A tatabányai székhelyű LHG Kft. 1989-ben alakult, főként hűtött és hűtetlen üzletberendezések értékesítésére szakosodva. A vállalkozás teljes körű kiszolgálást nyújt ügyfelei részére hűtéstechnológiai beruházások megvalósításában. Árbevétele folyamatosan növekszik, 2018-as évre meghaladta a 3 mrd Ft-ot.

A megvalósítási helyszín telephelyünk, 2800 Tatabánya, Alkotmány út 86. ahol lemez fedésű tetővel rendelkező épület található. Funkcióját tekintve iroda és üzem.

Jelen fejlesztés által éves villamosenergia igényünk szinte 100%-át fedezni tudjuk a telepítésre kerülő 48 db Korax Solar KS-310M monokristályos napelem és a visszatáplálást segítő 1 db Fronius SYMO 15.0-3M inverter segítségével. Rendszerünk névleges teljesítménye 14,88 kWp, mely éves energiatermelése 16 368 kWh. A felhasználási hely korábbi éves energiafelhasználása 19 246 kWh volt.

A rendszer teljes nettó ára 4 293 484 Ft volt, mely fajlagosan 288 541 Ft/kW árat jelent. A szükséges önerővel rendelkeztünk.

 

Projekt befejezési dátuma: 2021.12.29.

Projekt azonosító száma:GINOP-4.1.3-19-2020-01761

Projekt címe:

Önjáró vákuum és hydrocooler fejlesztése az LHG Kft-nél

Projekt leírása:

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Prototípus, termék-, technológia-, és szolgáltatásfejlesztés”  keretében elnyert több, mint  100 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően kutató-fejlesztő munkánk eredményeként be tudjuk mutatni azt a mobil hydrocoolert, amelyik képes, tesztelési eredményekkel alátámasztva, a gyümölcs-betakarítás közvetlen közelében a hydrocoolerezésből fakadó kertészeti termék értéknövelését végrehajtani.

A hydrocoolerezés köztudottan megtöbbszörözi a kertészeti termékek eltarthatóságát, polcállóságát.

A hydrocooler akkor fejti ki igazán előnyös hatását, ha úgymond a fáról kerül a szedést követően azonnal a gyümölcs a folyamatba. Ezt úgy tudjuk elérni, ha a szüretelés helyére visszük a hydrocoolerezésre alkalmas eszközt, mely képes folyamatosan követni a szüretelés menetét.

Olyan mobilitást biztosító kellett a hydrocoolerhez csatlakoztatni, ami képes biztonsággal haladni a magyar átlagos kertészeti üzemeket körülölelő „dűlőutakon”.

A dűlőutakon való közlekedés önmagában is elég kihívásokat rejt magában, ebben az esetben a feladatokat megsokszorozza a hűtőközegként használt víz súlya, amit a gépnek hordoznia kell, mivel nem biztosítható a megfelelő vegyi, biológiai, és mechanikai tisztaságú víz az ültetvényeken.

A vízzel való hűtött üzemelés csak akkor tud teljes felületen és azonos intenzitással az árun átáramolni, ha az üzemeltetéshez szükséges szintezés bármilyen fellelhető körülmény között megoldható.

A fentiekben részletezett hordozó eszközzel a helyszínre juttatott és folyamatosan a szedést lekísért hydrocooler üzemeltetési kihívásai az előzőeken túl a környezeti hatásokból fakad.

Kedvezményezett: LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft.

Megvalósulás helyszíne: 2800 Tatabánya, Alkotmány u. 86.

Támogatási összeg: 104 122 426 ,- Ft

Kedvezményezett elérhetősége:

2800 Tatabánya, Alkotmány u. 86.

+36 34 425 139

lhg@lhg.hu

www.lhg.hu

 

Projektazonosító: GINOP-2.1.7-15-2016-02241

Kivitelezés ideje: 2018.01.01 – 2019.12.19

Projekt címe:

Az LHG Kft. ügyviteli rendszerének fejlesztése komplex és átfogó vállalatirányítási rendszer bevezetése révén

Projekt leírása:

A Széchenyi 2020 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások  terjesztésének támogatása” című pályázati kiíráson elnyert  10 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően bevezetett modulok segítségével átfogóan kezelhető minden fontos gazdasági esemény a társaságnál, valamint a beszerzésre kerülő hardver eszközök is a jövőbeni hatékony munkavégzést szolgálják. Az eCOM BiS bevezetését követően társaságunk ügyviteli folyamatai átláthatóbbá válnak. Ezzel közvetlenül vállalatunk hatékonyabb működését, közvetve pedig versenyképességünk növekedését segítik elő, ami hosszú távú fenntarthatóságunkhoz járul hozzá. Az internet szerepének és az on-line vásárlások népszerűségének növekedése várhatóan a webáruház hosszú távú működtethetőségét és fenntarthatóságát eredményezi. Az e-kereskedelemből származó bevételek pedig nagymértékben hozzájárulnak cégünk árbevételének illetve üzleti eredményének növekedéséhez.

Kedvezményezett neve: LHG Lukács Hűtéstechnika és Gasztronómia Kft.

Megvalósulás helyszíne: 2800 Tatabánya, Alkotmány utca 86.

Támogatási összeg:  10 056 800 Ft

Támogatás intenzitás: 40%

Kedvezményezett elérhetősége:

Székhely: 2800 Tatabánya, Alkotmány út 86.  
Tel.: +36 34/425-139

E-mail: lhg@lhg.hu 

Web: www.lhg.hu

Projekt azonosító: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00391

Kivitelezés ideje: 2017.05.22. – 2019.09.30.